Zöldségek
Hagymák: Fokhagyma, Lilahagyma, Újhagyma, Póréhagyma, Sonkahagyma Vöröshagyma, Fehér salátahagyma
Burgonyák: Burgonya, Újkrumpli, Édesburgonya
Káposztafélék: Brokkoli, Fejeskáposzta, Karfiol, Kelkáposzta, Kínaikel, Kelbimbó, Vöröskáposzta
Saláták: Cikória, Fejessaláta, Frisé saláta , Galamb saláta, Jégsaláta, Lolo saláta, Radichio saláta, Spenót, Sóska, Rómaisaláta, Ruccola saláta, Zellerszár
Paprikák: TV paprika, Kaliforniai paprika, Lecsópaprika, Erőspaprika, Okra, Padlizsán, Pritaminpaprika, Paradicsom, Koktélparadicsom, Sárga koktélparadicsom
Gombafélék: Gomba, Laska
Hüvelyesek: Ceruzabab, Cukorborsó, Juliskabab, Szójacsíra, Bab száraz
Gyökeresek: Gyömbér, Cékla, Fehérrépa, Fehérretek, Karalábé, Pirosretek, Sárgarépa, Zellergumó, Torma
Spárgafélék: Zöldspárga, Fehérspárga
Tökfélék: Uborka, Sütőtök, Cukkíni, Patiszon
Articsóka, Édeskömény, Avokádó, Rebarbara
TIPP:
Articsóka: Tápérték: 100g/61 kalória, ill. 255Kjoule. Inulin és cynarint tartalmaz, melyek elősegítik az emésztést.
Felhasználás: A szár eltávolítása után a vágás helyét dörzsöljük be citromlével. Szedjük le az alsó leveleket és mossuk meg azokat. A főzővízbe tegyünk egy kis sót, ecetet vagy citromlevet és kb.20 percig főzzük. Ezután csöpögtessük le és melegen vagy hidegen pikáns szószokkal szervírozzuk. Fogyasztásakor a leveleket kézzel megfogjuk és a sűrű szószba mártva a belső húsos részt fogyasztjuk.
Egyesek szerint jó hatással van a potenciálra.
A képen egy már elszáradt utólag szobahőmérsékleten kivirágzott példányt látunk, mely ilyen formában kiválóan alkalmas dekorációs célokra is.